КНДР вдруге пустила ракету над Японією. МЗС України засуджує

 

Північна Корея 15 вересня запустила другу балістичну ракету, що змогла пролетіти над Японією. Ракета впала в Тихий океан після польоту над північним островом Японії Хоккайдо, повідомляє “Радіо Свобода”.

Міністерство оборони КНДР заявило, що ракета пролетіла близько 3700 км і досягла максимальної висоти 770 км, це найдовша траєкторія за всю історію пусків КНДР.

Пентагон заявив, що ця балістична ракета середнього радіусу дії не становила загрози для Північної Америки чи американського острова Гуам з його авіабазою.

В Японії пуск ракети призвів до роботи сирен та попереджувальних повідомлень, “це змусило мільйони японців ховатися”, заявив міністр оборони США Джеймс Маттіс.

Україна рішуче засуджує черговий запуск Північною Кореєю балістичної ракети.

Як йдеться у заяві МЗС України, цей запуск засвідчив систематичне ігнорування Пхеньяном резолюцій Ради безпеки ООН і продовження агресивної політики, яка загрожує миру і стабільності не лише у регіональному, а й у світовому вимірах.

У МЗС закликають північнокорейську владу негайно припинити подібні провокації, повністю позбутися ракетної та ядерної програм, а також відновити діалог зі світовою спільнотою заради комплексного вирішення питань безпеки та економічного розвитку.

Як писала “Новинарня“, вперше балістична ракета КНДР пролетіла над Японією 29 серпня.

Читайте також:
Радбез ООН ввів нові санкції проти Північної Кореї

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна