Порошенко обговорив введення миротворців на Донбас із генсеком ООН

 

Президент України Петро Порошенко на полях 72-ї сесії Генасамблеї ООН 21 вересня провів зустріч з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем.
Про це повідомляє прес-служба глави Української держави.

Співрозмовники детально обговорили питання активного залучення ООН у врегулювання ситуації на Донбасі, зокрема перспективи розгортання повноцінної миротворчої місії ООН в Україні.

Президент Порошенко наголосив, що тільки повноцінна миротворча місія з всеохопним мандатом сприятиме досягненню головної мети – відновленню миру на Донбасі.

Співрозмовники констатували, що розгортання місії має відбуватися з чітким дотриманням базових миротворчих принципів ООН.

У контексті виконання резолюції ГА ООН щодо ситуації з правами людини в окупованому Росією Криму, президент України наголосив на необхідності вжиття міжнародним співтовариством додаткових заходів з метою примусити Росію виконувати зазначений документ.
Зокрема, РФ має забезпечити безпечний та безперешкодний доступ до півострова існуючим регіональним та міжнародним моніторинговим організаціям у сфері прав людини.

Президент України подякував ООН за надання гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам, а також постраждалому цивільному населенню Донбасу.

Глава Української держави закликав ООН долучитися до процесу звільнення українських заручників.

Читайте також:
Лавров в ООН: Врегулюванню кризи в Україні сприятиме російська пропозиція
щодо миротворців

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна