Турчинов розповів, як у фіналі “Заходу-2017” Росія відпрацювала ядерну атаку

 

Росія на завершальному етапі російсько-білоруських навчань “Захід-2017” відпрацювала умовне завдання масованого ядерного удару.

Про це йдеться в коментарі секретаря Ради національної безпеки та оборони Олександра Турчинова, який поширила агенція УНІАН.

За його словами, 20 вересня РФ завершила активну фазу стратегічних командно-штабних навчань “Захід-2017”. На останньому етапі будо відпрацьовано умовне завдання масованого ракетно-ядерного удару із залученням сил і засобів “всіх трьох компонентів ядерної тріади”.

Як заявив секретар РНБО, під час останнього дня навчань для відпрацювання ракетно-ядерного удару залучалися шість літаків дальньої авіації Ту-95МС та Ту-22М3, які виконували польоти в повітряному просторі Баренцевого, Балтійського і Норвезького морів.

“Ракетні війська стратегічного призначення були представлені бойовим розрахунком зі складу 14-ї ракетної дивізії, який здійснив навчально-бойовий пуск міжконтинентальної балістичної ракети РС-24 “Ярс” із космодрому Плесецьк (Архангельська область) по цілях на полігоні “Кура” (півострів Камчатка). Ракетним підводним крейсером стратегічного призначення “Дмитрий Донской” Північного флоту РФ здійснено електронний пуск міжконтинентальної балістичної ракети морського базування”, – повідомив Турчинов.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України відтак заявив, що Росія готова до ескалації напруженості із Заходом аж до ведення повномасштабної війни.

“Відпрацювання масованого ракетно-авіаційного удару ЗС РФ вчергове підтверджує агресивність і наступальний характер зовнішньої і безпекової політики Росії, її готовність до ескалації напруженості із Заходом, аж до ведення повномасштабної війни, та демонструє прагнення Росії до домінування в Європі”, – наголосив Олександр Турчинов.

Він додав, що активні заходи з боку сил НАТО і збройних сил США з моніторингу російської військової активності свідчать “про повне розуміння західними військовими масштабів російської воєнної загрози”.

Також Олександр Турчинов заявив, що Україна разом із країнами-партнерами буде пильно відстежувати виведення російських військ з Білорусі і повернення їх до пунктів постійної дислокації.

Як повідомляла “Новинарня“, 21 вересня Росія почала виведення військ і техніки з Білорусі після завершення спільних з білоруськими колегами навчань “Захід-2017”, що відбувалися 14-20 вересня.

Раніше Олександр Турчинов заявляв, що незадоволений діями російських військ у Білорусі президент РБ Лукашенко скасував поїздку на полігон у Ленінградсбку область до Путіна у ключовий день навчань “Захід-2017”.
Пізніше Лукашенко розповів, що очікувався візит Путіна на навчання в Білорусь.

Читайте також:
“Двох одним снарядом”. Лукашенко пояснив,
чому Путін не приїхав на фінал навчань “Захід-2017”

Атака “Алігатора”: стали відомі всі подробиці НП з ракетою
на навчаннях під Пітером

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна