“Двох одним снарядом”. Лукашенко пояснив, чому Путін не приїхав на фінал навчань “Захід-2017”

 

Президент Білорусі Олександр Лукашенко пояснив, чому його російського колеги Путіна немає на головному полігоні військових навчань “Захід-2017”, які завершуються сьогодні, 20 вересня.

Лукашенко пожартував, що в разі влучання снаряду не стало б обох президентів, пише “ТUТ.by”.

“Якщо снаряд в одне місце – двох відразу не стане”, – жартома сказав Лукашенко.

“Путін [інспектував навчання] на півночі в Ленінградській області, а я в центрі. Я радий, що мені довірили основний майданчик навчань”, – додав президент Білорусі.

Як відомо, в Республіці Білорусь 20 вересня завершаться спільні російсько-білоруські навчання “Захід-2017”. Основну увагу цього дня приділено 227-му загальновійськовому полігону “Борисовський” в РБ.
Крім президента Лукашенка, на полігоні очікується також присутність представників вищого командування збройних сил Російської Федерації, керівництва інтеграційних структур – Союзної держави РБ і РФ, СНД, ОДКБ, а також іноземних спостерігачів і дипломатів.
З оглядового майданчика Лукашенко оцінить досягнутий рівень взаємодії військ (сил) при веденні оборонного бою.

Читайте також:
Турчинов про “Захід-2017”: незадоволений Лукашенко скасував поїздку
на полігон до Путіна

Як зазначала “Новинарня“, спільне стратегічне навчання “Захід-2017” збройних сил Росії і Білорусі проходить з 14 по 20 вересня.
Навчання відбуваються на полігонах у Республіці Білорусь, а також у Калінінградській, Ленінградській і Псковській областях РФ.
18 вересня маневри на полігоні “Лузький” у Ленінградській області відвідав президент Росії Володимир Путін.

Маневри відбуваються на полігонах у Республіці Білорусь, а також у Калінінградській, Ленінградській і Псковській областях РФ.

Задумом навчань передбачено, що на територію Республіки Білорусь і Калінінградської області Російської Федерації проникли екстремістські групи, що ставлять собі за мету проведення терористичних актів і дестабілізацію обстановки в Союзній державі. Екстремісти мають зовнішню підтримку, отримуючи матеріально-технічну допомогу, озброєння і військову техніку з повітря і моря.
Учасники навчань протидіють “бандформуванням” з умовної “Вейшнорії” з метою їх ізоляції та ліквідації.

На навчаннях “Захід-2017” в Ленінградській області російський вертоліт випустив ракету по глядачах.

У Міноборони та Генштабі ЗС України, а також у штаб-квартирі НАТО неодноразово висловлювали занепокоєння масштабом навчань “Захід-2017” РФ і РБ, відзначаючи їх як потенційну загрозу безпеці не лише України, а й країн Євросоюзу та НАТО.
Начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко заявив, що Україна готова до різних сценаріїв розвитку ситуації, пов’язаної з навчаннями “Захід-2017” за участю військ країни-агресора.

Напередодні початку в Білорусі маневрів “Запад-2017” в Україні стартували навчання “Непохитна стійкість” та були приведені в бойову готовність Повітряні сили ЗСУ.

Читайте також:
НАТО уважно стежитиме за навчаннями в Білорусі “Захід-2017”, – генсек

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.