Росзалізниця запустила поїзди по колії, збудованій в обхід української Луганщини. КАРТА

 

“Російська залізниця” запустила регулярний рух вантажних поїздів на тестовій ділянці Журавка—Міллерово у Воронезькій та Ростовській областях РФ в обхід України.
Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті РЖД.

“Перші вантажні поїзди перевезли вагони з зерном, залізорудною сировиною та будівельними матеріалами”, — заявили в РЖД.

Під час тестування перевірять готовність залізничної інфраструктури і роботу систем управління рухом, локомотивних бригад.

Як передає РБК, на початку вересня президент РЖД Олег Бєлозьоров повідомляв, що вантажний рух в обхід України запустять у жовтні 2017 року. Тоді він заявив, що в першу чергу на новій ділянці запустять вантажний рух, а пасажирські поїзди зможуть почати роботу після того, як буде складено розклад.

Колія Журавка—Міллерово завдовжки 137 км проходить територією Воронезької та Ростовської областей і має з’єднати Центральну Росію з Чорноморським узбережжям. Максимальна швидкість руху пасажирських поїздів залізницею становитиме 140 км/год, вантажних — 90 км/год.

До будівництва магістралі поїзди, що прямували з Центрального федерального округу в Ростовську область, двічі перетинали кордон з Україною в Луганській області (підконтрольна уряду України територія).

Читайте також:
У Росії відкрили нову гілку залізниці – в обхід України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна