У Росії відкрили нову гілку залізниці – в обхід України

 

У Росії введено в експлуатацію залізницю, прокладену в Ростовській та Воронезькій областях в обхід території України.

Про це повідомляє “Економічна правда” з посиланням на російський “Інтерфакс”.

“Робочий рух на ділянці Журавка – Міллерово відкрито. Таким чином, можна сказати, що почалася експлуатація цієї двоколійної електрифікованої залізниці, яка будувалася в обхід сусідньої України”, – сказав співрозмовник агентства.

За його словами, “інтенсифікація руху на гілці буде наростати, відповідні плани реалізуються міністерством транспорту, Російською залізницею, іншими профільними структурами”.

Міністр транспорту РФ Максим Соколов заявив, що ділянка Журавка – Міллерово забезпечить Росії незалежність від проходження кордону сусідньої України.

Рішення про будівництво залізничного обходу української території для поїздів, що прямують із центральних районів Росії в південні регіони, було ухвалено в РФ на початку 2015 року. 21 вересня 2015 року прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав розпорядження про початок будівництва.

У 2016-му міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що залізниця в обхід України буде побудована до вересня 2017 року.

Читайте також:

ЗМІ оприлюднили схему поставок вугілля з ОРДЛО до Росії і назад в Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна