У Луганську підірвали другий пам’ятник бойовикам “ЛНР” за два місяці. ФОТО

 

Сильний вибух стався ввечері в понеділок, 18 вересня, в окупованому Луганську на вулиці Оборонній.
Про це інформує сайт “ЛИЦ”, пов’язаний із бойовиками “ЛНР”.

Підірвано пам’ятник десантникам, розташований біля Українського академічного музично-драматичного театру. Вибухом і вогнем знищена бойова машина десанту, встановлена на п’єдесталі біля театру.

у Луганську підірвали пам'ятник десантникам ЛНР _ у Луганську підірвали пам'ятник десантникам ЛНР _0 у Луганську підірвали пам'ятник десантникам ЛНР _1
<
>

У соцмережах сепаратистське медіа так описало наслідки НП: “Від вибуху в Луганську башту від БМД віднесло до службового входу театру, шибки будівлі постраждали.
Жертв унаслідок підриву пам’ятника в центрі Луганська на вулиці Оборонній немає”.

Район події був оточений співробітниками так званих “правоохоронних органів”, на місці події працювали пожежники.

Силовики “ЛНР” обстежували двори, прилеглі до місця вибуху на вулиці Оборонній, з метою пошуку можливих місць закладки інших вибухових пристроїв.

Пізніше в “раді міністрів ЛНР” заявили, що вибух пам’ятника десантникам в центрі Луганська могли влаштувати “українські диверсанти”.

“Ми розцінюємо це як диверсію, вчинену в публічному місці суспільно-небезпечним способом, інакше – теракт. Підозрюється українська диверсійно-розвідувальна група. Попередньо є оперативна інформація про її учасників, ведуться пошуки по гарячих слідах”, – розповіло в коментарі агенції “Інтерфаксу” джерело в “ЛНР”.

Пам’ятник десантникам НЗФ “ЛНР” до підриву

Як відомо, меморіальний комплекс “десантникам, загиблим за ЛНР” відкрили в Луганську 2 серпня 2015 року до 85-ї річниці створення повітряно-десантних військ ЗС СРСР і РФ.
На постамент біля театру встановили бойову машину десанту БМД-1.

Як інформувала “Новинарня“, попереднього разу в Луганську 1 серпня підірвали так званий “пам’ятник захисникам республіки “Вони відстояли батьківщину”.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна