У Луганську підірвали пам’ятник бойовикам. Плотницький звинувачує дітей

 

У ніч на 1 серпня в центрі окупованого Луганська вибухом було частково зруйновано пам’ятник бойовикам “ЛНР”.

Як повідомив сепаратистський сайт “ЛИЦ” з посиланням на прес-службу так званої “народної міліції” (армія “ЛНР”), вибух у парку Дружби народів стався близько 01:50.

Вибуховий пристрій був закріплений на скульптурній фігурі, що символізує “ополченця”, вона отримала серйозні пошкодження.

Очевидці зазначають, що вибух був потужний, він розбудив багатьох городян і був чутний у різних районах Луганська,

“Постраждалих серед цивільного населення і військовослужбовців немає. Ведуться слідчі дії”, – ідеться в повідомленні.

З окремою заявою з приводу інциденту зранку 1 серпня виступив ватажок “ЛНР” Ігор Плотницький.
Показово, що про затриманих підривників ніхто не згадує, але у відозві Плотницького сказано: “Діючи за методичками ІДІЛ, Київ залучає в терористичну діяльність дітей“.

Також ватажок бойовиків “ЛНР” заявляє, що “багаторазово показавши своє безсилля на полі бою, за столом переговорів і в організації блокади, київський режим зайнявся єдиною справою, яка а нього поки виходить – трощити пам’ятники”.

Він закликав громадян “не дати терористам жодного шансу” і повідомляти про підозрілих осіб на “гарячу лінію”.

“…Донбас – не Україна! Всі разом ми захистимо свою землю, своїх дітей, свої пам’ятники. Зараз для цього найважливіше згуртування і пильність. Зізнаємося чесно: жителі районів, які знаходяться далеко від лінії обстрілів, розслабилися і звикли до мирного життя. Але ж війна ще не закінчилася. І зараз вже цілком очевидно, що основним засобом “остаточного рішення донбаського питання” Порошенко обрав терористичні акти”, – заявив Плотницький.

Повідомляється, що “пам’ятник захисникам республіки “Вони відстояли батьківщину”, вперше був підірваний в ніч на 1 вересня 2016 року. Тоді скульптура “козака-ополченця” отримала незначні пошкодження, і вже у вересні монумент був відновлений.

Пам’ятник має вигляд скульптурної групи з чотирьох фігур: жінка, яка символізує Луганщину, в оточенні трьох військових (зокрема один козак), а також прапор із зображенням Ісуса Христа на тлі контурів карти Луганської області. На постаменті напис: “Если в душе твоей родина есть, встать на защиту ее – это честь!”

Церемонія відкриття пам’ятника за участю Плотницького відбулася 12 травня 2015 року, в так званий “день ЛНР”.
Керував створенням пам’ятника заслужений діяч мистецтв України Віктор Горбулін. “Також в проектуванні та зведенні монумента брали участь фахівці з Росії, ДНР і навіть Києва”, – пише “ЛИЦ”.

Нагадаємо, у січні 2016 року в окупованому Донецьку була спроба підірвати пам’ятник Леніну на центральній площі.

Як повідомляла “Новинарня“, в останні дні зросла кількість українських заручників в ОРДЛО, через те що бойовики затримують цивільних громадян і обвинувачують їх у “політичних” злочинах.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна