Росія випробувала міжконтинентальну балістичну ракету РС-24 “Ярс”

 

У вівторок, 12 вересня, з космодрому “Плесецьк” у Росії було проведено випробувальний пуск міжконтинентальної балістичної ракети “Ярс” шахтного базування.

Про це повідомили в міноборони Росії, передає РІА “Новости”.

“Основна мета запуску – підтвердження надійності партії ракет аналогічного класу. Експериментальні бойові блоки прибули в заданий район на полігоні Кура на Камчатці. Поставлені цілі досягнуті, завдання виконані в повному обсязі”, – зазначили у МО РФ.

Зокрема, відбувся випробувальний пуск твердопаливної міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) РС-24 “Ярс” стаціонарного базування, оснащеної головною частиною, зазначають у військовому відомстві країни-агресора.

РС-24 була розроблена Московським інститутом теплотехніки та створена з використанням рішень, реалізованих у ракетному комплексі “Тополь-М”.
Тактико-технічні характеристики, зокрема, радіус дії та заряд, який може нести ракета, не розкриваються. Проте, за інформацією низки ЗМІ, ракета здатна нести три-чотири ядерні боєзаряди індивідуального наведення потужністю 150-300 кілотонн кожен. Передбачається, що вона може вражати цілі на відстані до 11 тисяч кілометрів.

Читайте також:
Туреччина купує в Росії ЗРК С-400 “Тріумф” на 2,5 млрд. доларів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна