Порошенко присвоїв звання Героя України посмертно розвіднику Шаповалу, якого підірвали в авто. ОНОВЛЕНО

 

Президент України Петро Порошенко присвоїв звання Героя України співробітнику Головного управління розвідки Міністерства оборони Максимові Шаповалу, який загинув внаслідок теракту у Києві.

Про це повідомив сам Порошенко, виступаючи у Верховній Раді зі щорічним посланням у четвер, 7 вересня.

“Про те, що зробив для України генерал-майор Максим Шаповал, командир спецрезерву Головного управління розвідки, на жаль, розповідати можна буде ще нескоро.
Можу тільки сказати про його безпосередню участь у плануванні розвідувальних рейдів у глибокий тил противника. Там він документував докази присутності російських військ. Звідти попереджав про небезпеку на конкретних напрямках для конкретних підрозділів і робив дуже багато корисних справ для захисту України”, – наголосив президент, повідомивши, що “сьогодні підписав указ про присвоєння Шаповалу звання Героя України”.

Порошенко також додав, що одразу після виступу у Верховній Раді планує поїхати в ГУР – “для того, щоб оголосити про присвоєння спецрезерву Головного управління розвідки імені Максима Шаповала“.

ОНОВЛЕНО. “Герої не вмирають! Спеціальний резерв Головного управління розвідки Міністерства оборони України віднині носитиме ім’я Героя України генерал-майора Максима Шаповала. Прийняв відповідне рішення з нагоди 25 річниці воєнної розвідки України”, – написав президент у ФБ о 19:00.

Як повідомляла “Новинарня“, 27 червня в Солом’янському районі Києва невідомі підірвали автомобіль “Мерседес”, внаслідок чого загинув керівник підрозділу спецпризначення Головного управління розвідки Міністерства оборони, полковник Максим Шаповал.

Версія слідства – відповідь російської сторони чи сепаратистів ОРДЛО за вбивства бойовиків Мотороли, Гіві та ін.

30 червня президент присвоїв Шаповалу звання генерал-майора посмертно.

Читайте також:
Після загибелі Шаповала МОУ і СБУ посилили охорону військових керівників, – Полторак

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна