Вибух авто в Києві: загиблий – військовий із розвідки Міноборони. ВІДЕО

 

У Солом’янському районі Києва вранці у вівторок, 27 червня, на дорозі вибухнув автомобіль “Мерседес”.
Як повідомила прес-служба столичної поліції, унаслідок вибуху загинув водій авто – військовослужбовець, потерпіла ще одна особа.

За попередньою інформацією, загиблий – Максим Шаповал.

“Українська правда” з посиланням на джерела у правоохоронних органах інформує , що “загиблий керував спецпризначенцями Головного управління розвідки Міноборони”.

“Особа загиблого встановлена, це – діючий військовослужбовець. Слідчі розпочали кримінальне провадження за ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Підслідність у цьому кримінальному провадженні визначать органи прокуратури”, – зазначила речниця ГУ НП Києва Оксана Блищик.

За її словами, внаслідок вибуху постраждала також киянка, 1990 р.н. Жінку доставили у лікарню, де їй надають необхідну медичну допомогу.

“За попередніми даними медиків, у неї – осколкові поранення ніг, її життю нічого не загрожує”, – повідомила Блищик.

Директор департаменту комунікації Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко також зазначив: убитий діючий військовослужбовець Збройних сил України, 1978 р. н.
Інформоване джерело підтвердило агентству “Інтерфакс-Україна“, що внаслідок підриву авто загинув керівник одного зі спецпідрозділів Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України полковник Максим Шаповал.

Вибух авто стався на перехресті вулиць Соломʼянська та Олексіївська о 8:16.

На місці працюють слідчо-оперативні групи, експерти-криміналісти, вибухотехніки; також на подію виїздили лікарі “швидкої” та рятувальники.

Встановлюються причини і обставини вибуху.

Очевидці пишуть у соцмережах, що вибух був дуже сильний, “у машині зірвало дах”.

Момент вибуху на відео:

Нагадаємо, 23 червня в Києві невдало підірвали автомобіль севастопольського бізнесмена.

Від підривів авто раніше загинули в Києві – журналіст Павло Шеремет, у Маріуполі – співробітник контррозвідки Служби безпеки України полковник Олександр Хараберюш.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна