Шкільне перемир’я: за добу 24 обстріли, без важкої зброї

 

Протягом доби 31 серпня незаконні збройні формування 24 рази відкривали провокативний вогонь по позиціях сил АТО, використовуючи здебільшого стрілецьку зброю. Про втрати за добу прес-центр штабу АТО не повідомляє.

Донецький напрямок. Майже 70 відсотків від загальної кількості добових обстрілів припадають на Авдіївську промзону, шахту “Бутівка” та Зайцеве. Тут бойовики декілька разів відкривали вогонь зі стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів. Також під обстріли потрапляли Піски.

На Луганському напрямку ввечері противник обстріляв з гранатомета укріплення ЗСУ біля Катеринівки. Перед тим було зафіксовано випадки застосування ворогом гранатометів і великокаліберних кулеметів зафіксовані біля Кримського.

На Приморському напрямку минулої ночі, з початку доби, незаконні збройні формування неприцільно обстрілювали з танка та озброєння БПМ наші опорні пункти на підступах до Мар’їнки. Наприкінці доби тут зберігалася тиша.

“Варто додати, що, за нашими оперативними даними, на даний час основні зусилля противника спрямовані на підтримання готовності резервів, прихованого управління військами, удосконалення фортифікаційного обладнання та проведення заходів бойової підготовки. Ознак підготовки до наступальних дій немає”, – ідеться у зведенні прес-центру штабу АТО.

Нагадаємо, з 25 серпня на Сході триває затверджене Тристоронньою контактною групою так зване “шкільне перемир’я”, приурочене до початку нового навчального року. У зв’язку з цим помітно скоротилася кількість обстрілів, особливо з важких озброєнь. За останні шість діб у ЗСУ немає жодних бойових втрат.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна