Клімкін у Будапешті розкритикував надання угорцями почесної відзнаки Путіну

 

Угорщина зацікавлена у подальшому активному розвитку співробітництва з Україною. На цьому наголосив міністр зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петер Сійярто під час зустрічі з українським колегою Клімкіним, яка відбулася 31 серпня в ході візиту глави українського зовнішньополітичного відомства до Будапешта для участі у міністерській зустрічі країн Вишеградської групи та Східного партнерства.

Як інформує прес-служба МЗС України, Павло Клімкін високо оцінив організовану Будапештом зустріч у форматі “В4+СхП” та наголосив на її важливості у контексті підготовки до наступного саміту Східного партнерства.
Клімкін відзначив, що Київ зацікавлений також у розвитку взаємодії у форматі “В4+Україна”, що було підтримано угорським головуванням у Вишеградській групі.

Міністр закордонних справ України подякував угорській стороні за підтримку в питанні відновлення територіальної цілісності та миру в Україні.
Водночас у рамках обговорення питання відносин з Росією “Клімкін негативно оцінив рішення Дебреценського університету щодо надання почесної відзнаки Civis Honoris Causa російському президенту Володимиру Путіну“, зазначили в МЗС.

Сійярто і Клімкін обмінялися думками щодо подальших кроків з розвитку взаємодії в забезпеченні потреб української меншини в Угорщині та угорської – в Україні.

Міністри домовилися більш детально обговорити всі питання порядку денного двосторонніх відносин під час наступного візиту Павла Клімкіна в Будапешт у жовтні цього року, а також висловилися за подальший активний діалог на експертному, високому та найвищому рівнях.

Читайте також:
Клімкін домовився з МЗС Польщі поглибити двосторонній діалог

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна