Клімкін домовився з МЗС Польщі поглибити двосторонній діалог

 

Посилення безпеки є головним завданням для регіону Східної Європи – про це заявив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський під час зустрічі з главою МЗС України Павлом Клімкіним у четвер, 31 серпня.

Як повідомляє прес-служба МЗС України, переговори міністрів відбулися в рамках зустрічі країн Вишеградської групи та Східного партнерства в Будапешті.
Глави МЗС обговорили заходи зі зміцнення безпеки в регіоні Східної Європи, насамперед у контексті російсько-білоруських військових навчань “Захід-2017” і зміцнення оборонних можливостей НАТО.

“Сторони дійшли спільної думки щодо поглиблення двостороннього політичного діалогу, зокрема шляхом організації двосторонніх зустрічей під час економічного форуму у Криниці (Польща) та візитів високого рівня до кінця поточного року”, – йдеться в повідомленні з Михайлівської площі.

Особливу увагу було приділено питанням спільної історії. Українська сторона відзначила суперечливість ідеї щодо зображення кладовища у Львові на нових польських паспортах і наголосила на необхідності вирішення цього питання в дусі добросусідства, зазначили в МЗС.

Читайте також:
Заступник глави МЗС Польщі на Донеччині подивився,
як реалізують польські гранти

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна