СБУ депортувало “викрадену” в Києві журналістку російського “Першого каналу”. ОНОВЛЕНО

 

Російський пропагандистський “Первый канал” у середу, 30 серпня, заявив про “викрадення” в Києві їхньої кореспондентки Анни Курбатової.
Про це повідомили у прес-службі телеканалу.

“Анну Курбатову схопили невідомі недалеко від дому, посадили в машину і відвезли. За нашими даними, Анну Курбатову затримали співробітники СБУ”, – йдеться в повідомленні з Москви.

У прес-службі російського медіа стверджують, що раніше на адресу Курбатової надходили погрози, зокрема, після репортажу про День Незалежності України.

ОНОВЛЕНО. Російська пропагандистка Анна Курбатова буде примусово повернута до РФ. Про це заявила речниця СБУ Олена Гітлянська.

“Україна є правовою державою, її правоохоронні органи діють виключно в рамках чинного законодавства. На цей момент триває оформлення необхідних документів для її (Курбатової) офіційного видворення.
Так буде з кожним, хто дозволяє собі ганьбити Україну”, – написала Гітлянська у “Фейсбуці”.

Приблизно о 20:35 Гітлянська додала: “Російська пропагандистка Анна Курбатова, щодо якої прийнято рішення примусового видворення з України, перетнула україно-російській кордон. Їй заборонено в’їзд на територію нашої держави на три роки. Рішення було прийнято через діяльність Курбатової, яка шкодила національним інтересам України”.

Як відомо, Анна Курбатова потрапила до бази українського сайту “Миротворець” через антиукраїнську пропаганду, зокрема маніпулювання інформацією та підготовку тенденційного сюжету про парад на День Незалежності України.

Раніше стало відомо, що 15 серпня СБУ видворила з України журналістку каналу “Росія 24” Тамару Нерсесьян через маніпулятивний сюжет про фестиваль “Бандерштат”.

Читайте також:
Двох іспанських журналістів не пустили в Україну через матеріали про Донбас

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна