Україна відкрила третю за рік нову телевежу для окупованих територій, тепер – на Луганщині

 

Нова 134-метрова телевежа, розташована неподалік від села Бахмутівка Новоайдарського району Луганської області, була урочисто відкрита у вівторок, 22 серпня, за участі президента України Петра Порошенка, міністра інформаційної політики Юрія Стеця, інших представників влади.

134-метрова конструкція дозволить охопити сигналом міста й села в радіусі 60 км, зокрема й окупований Луганськ.
Відтак на окупованих територіях дивитимуться 12 українських телеканалів і слухатимуть чотири FM-радіостанції.

Звертаючись у прямому ефірі до глядачів, які отримуватимуть радіо- та телесигнал з нової вежі, Петро Порошенко наголосив: “Сьогодні ми відкриваємо цю надзвичайно важливу вежу, яка має 134 метри, потужні передавачі якої забезпечать інформацією не лише звільнену частину Луганщини, а й окуповану територію. І мешканці Луганська нарешті зможуть почути українське радіо і побачити українське телебачення”.

Петро Порошенко підкреслив, що реалізація проекту стала можливою завдяки об’єднанню зусиль українських урядовців, Мінінформполітики, Державної служби спецзв’язку та захисту інформації, українських партнерів.

Міністр інформаційної політики Юрій Стець підкреслив, що це третя за рахунком вежа, яка була побудована за два останні роки з метою розвитку мовлення в Херсонській, Донецькій та Луганській областях.

Як передає прес-служба МІП, завдяки вежі в Бахмутівці кількість населення, що матиме доступ до сигналу українських телеканалів і радіостанцій, збільшилася на 90 тисяч глядачів.

“Сигналом із цієї вежі ми почнемо повноцінне українське мовлення, яке охопить “білі плями” на “лінії розмежування”. Такими поступовими, але впевненими кроками ми досягнемо повноцінного відновлення українського мовлення по всій території України”, – сказав Стець.

Бахмутівська телевежа. Фото: прес-служба АП

Президент Петро Порошенко акцентував на важливості продовження роботи у цьому напрямку, щоб “кожному українському громадянину, незалежно від того, проживає він на звільненій частині чи на окупованій території України, було гарантовано право на вільне отримання інформації та забезпечена свобода слова”.

“Впевнений в тому, що на сьогоднішній день це також сприятиме єднанню і встановленню миру”, – підкреслив президент.

“Дуже важливо, щоб люди побачили ті контрасти, які сьогодні демонструє Україна і які вони сьогодні бачать на окупованій території. Там безробіття, величезні соціальні проблеми, є проблеми із забезпеченням ключових свобод: комендантська година, розбиті дороги, неможливість отримати медичну допомогу та інше”, – сказав Петро Порошенко.

Як інформувала “Новинарня“, раніше були відкриті телерадіовежі на горі Карачун під Слов’янськом (5 грудня 2016 року) та на Чонгарі, що на межі з окупованим РФ Кримом (18 береня 2017).

Читайте також:
Росія збудує на півночі Криму свою телевежу, щоб “перебити” сигнал України

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна