У Бахмутівці закінчили монтаж телевежі для мовлення на Луганськ

 

У селі Бахмутівка Новоайдарського району Луганської області завершено будівництво 134-метрової телевежі, яка дозволить сигналу українського мовлення досягати неконтрольованих територій.

Про це ввечері 5 серпня повідомив прес-центр штабу АТО.

“Будівництво 134-метрової опори в Бахмутівці Новоайдарського району Луганської області завершено. Строк монтажу об’єкта зайняв 1 місяць. Завдяки чому сигналом українських телеканалів і радіостанцій буде охоплено підконтрольні території впритул до лінії розмежування. Телевежа також охопить ще й частину тимчасово окупованих територій (Луганськ, Алчевськ)”, – ідеться у зведенні штабу.

Раніше член Нацради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Крстинський повідомив про завершення монтажу вежі в Бахмутівці. Наступним кроком, за його словами, стане монтаж телерадіопередавального обладнання, яке забезпечить мовлення українських телеканалів і радіостанцій впритул до лінії розмежування, в тому числі – в місті Щасті (Луганська область).

З вежі в Бахмутівці у серпні розпочнеться цифрове та аналогове телевізійне мовлення, а також FM-радіомовлення.  Наразі планується запуск програм Суспільного мовлення (НСТУ), низки загальнонаціональних телеканалів, радіо “Армія ФМ” та інших мовників.

Нагадаємо, і грудні 2016 року нову телевежу відкрили на горі Карачун у Донецькій області.

Читайте також:
До третіх роковин анексії Криму РФ Україна запустила телевежу на Чонгарі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна