Сепаратисти “ДНР” запланували другу серію “націоналізації” українського майна

 

Найближчими тижнями відбудуться судові слухання, на яких так званий “фонд держмайна ДНР” готується відсудити нерухоме майно низки українських компаній.

Як повідомляють “Новости Донбасса”, до списку на “націоналізацію” потрапили власність компанії ПРАТ “АПК-Інвест”, нерухомість Національної акціонерної компанії “Надра України”, майно ТОВ “Альткомавтотранс”, банківські приміщення ЗАТ “Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк”, а також палац спорту “Динамо”, що належить однойменному фізкультурно-спортивному товариству.

Судове засідання за позовом “ФДМ ДНР” про визнання права власності сепаратистів на “безгоспне” нерухоме майно українських компаній готуються провести в арбітражному суді Донецька наприкінці серпня – початку вересня поточного року.

Інформацію про проведення судового засідання угруповання “ДНР” размістило на своєму офіційному сайті в розділі “Судові виклики”.
В електроному документі вказується, що після опублікування судового виклику власники українських компаній вважаються належним чином повідомленими про місце, дату і час проведення судового засідання.

У середині червня поточного року сепаратисти Донецька вже повідомляли, що “ФДМ ДНР” звернувся в місцевий арбітражний суд з проханням визнати права власності на майно українських власників. Серед компаній у списку судового позову було згадано також майно компанії ТОВ “Дорожнє будівництво “Альтком”, ТОВ “Альтком бетон-буд”, ПАТ “Артемівський завод з обробеи кольорових металів”, ТОВ “Будівництво та монтаж”.

Нагадаємо, рішення ватажків ОРДЛО про “націоналізацію” підприємств української юрисдикції 1 березня 2017 року призвело до блокади доріг і припинення торгівлі офіційним Києвом з окремими районами Донецької й Луганської областей.

Читайте також:
“ДНР” віджала вже 40 українських підприємств. Кремль ставиться з розумінням

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна