Кількість заручників в ОРДЛО зросла до 137, – радник голови СБУ

 

Кількість українців, яких утримують в заручниках бойовики на Донбасі, останніми днями зросла до 137, незважаючи на те, що 29 липня двох громадян України було звільнено з полону.

Про це в ефірі телеканалу “112 Україна” повідомив радник голови СБУ Юрій Тандіт.

Він наголосив, що число заручників збільшилося, тому що бойовики незаконно затримують звичайних цивільних людей, які перетинають лінію розмежування.

“На сьогодні 137 громадян України є заручниками. На жаль, ця цифра останніми днями зросла через те, що з боку ОРДЛО терористи, які затримують наших співгромадян, звинувачують звичайних цивільних осіб у злочинах, які вони не скоювали. Більше того, затримуються люди, які не мали при собі зброї, вони не перебували на лінії зіткнення, вони просто переміщувалися і є цивільними особами”, – розповів Тандіт.

Він також нагадав, що саме так був затриманий суддя Віталій Руденко, якого вдалося звільнити з полону 29 липня.

Як повідомляла “Новинарня“, в один день із суддею Руденком, 29 липня, було звільнено також українську громадянку, інваліда по слуху Людмилу Сурженко, як бойовики “ЛНР”  утримували два тижні й піддавали тортурам, після чого відпустили.

Ще 22 липня  Служби безпеки України Василь Грицак повідомляв, що в ув’язненні у проросійських бойовиків на тимчасово непідконтрольних Україні територіях Донбасу перебувають 134 українці.

Як писала “Новинарня“, 19 липня під час засідання Тристоронньої контактної групи Україна отримала від сепаратистів офіційне підтвердження про утримання 71 заручника зі 132 (на той час), яких українська сторона вимагає звільнити.

Ще один український військовий потрапив у полон під Красногорівкою 20 липня.

Читайте також:

Як вижити в полоні та після нього

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна