Зятя Трампа допитали у справі про зв’язки з Росією

 

Зять президента США Дональда Трампа Джаред Кушнер протягом трьох годин відповідав на запитання конгресменів під час закритого засідання Комітету з питань розвідки Палати представників Конгресу США.

Це той комітет, який проводить розслідування щодо несанкціонованих зв’язків команди Трампа з Росією під час виборів-2016, пише The Hill.

Видання зазначає, що Кушнер “вийшов із закритого приміщення Капітолію лише о 13:30 (о 20:30 за Києвом), відмовляючись відповідати на запитання журналістів про підсумки засідання”.

Деталі допиту Кушнера невідомі. Водночас у самому Комітеті коротко прокоментували хід слухань.

“Мені він здався відвертим, налаштованим на взаємодію, з бажанням відповідати на кожне запитання від нас та на будь-які уточнення”, – зазначив член комітету конгресмен-республіканець Майк Конавей.

Заступник голови комітету демократ Адам Шифф також висловив своє задоволення від розмови з Кушнером: “Це засідання було дуже продуктивним і надало можливість поставити низку питань, які стосувалися комітету. Ми цінуємо його добровільну готовність прийти та надати свідчення сьогодні”.

Як відомо, Джаред Кушнер обіймає посаду старшого радника Білого дому.

Метою парламентського розслідування є встановлення глибини та тривалості зв’язків Кушнера з російською владою та спецслужбами, тоді як сам політик наголошує на тому, що його та інших керівників передвиборчого штабу Трампа цікавив виключно компромат на Гілларі Клінтон і жодних контактів поза межами виборів у нього з Росією не було.

ЗМІ повідомляли про контакти Кушнера з російським послом Сергієм Кисляком, а також з російською юристкою Наталією Весельницькою – близькою подругою російського генпрокурора Юрія Чайки та партнеркою ФСБ. Разом із Весельницькою на зустрічі був присутній колишній фаховий радянський розвідник, ім’я якого не називається.

Перед слуханнями в Конгресі Кушнер зізнався, що чотири рази зустрічався з представниками Росії протягом виборчої кампанії 2016 року.

Читайте також:
Зять Трампа намагався влаштувати таємний канал зв’язку з росіянами, – ЗМІ

Новий скандал навколо Трампів: Дональд-молодший зустрічався
з російською адвокаткою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна