Зять Трампа намагався влаштувати таємний канал зв’язку з росіянами, – ЗМІ

Високопоставлений радник Білого дому, зять президента США Джаред Кушнер пропонував послу Росії в США встановити прихований канал комунікацій між перехідною командою Дональда Трампа та представниками російського уряду.

Про це повідомила в п’ятницю, 26 травня, газета The Washington Post із посиланням на відомості джерела в адміністрації США щодо перехопленої розвідкою доповіді посла РФ Кисляка в Москву.

“Джаред Кушнер і посол Росії у Вашингтоні обговорювали можливість створення секретного безпечного каналу зв’язку між перехідною командою Трампа і Кремлем, використовуючи російські дипломатичні об’єкти з очевидним наміром приховати їхні до-інавгураційні обговорення від спостереження”, – цитує видання представника адміністрації.

Посол Сергій Кисляк повідомив своєму керівництву в Москві, що Кушнер зробив відповідну пропозицію під час зустрічі 1 чи 2 грудня у будівлі “Trump Tower” у Нью-Йорку. Про це стало відомо американській розвідці з перехопленої комунікації росіян.

За словами Кисляка, саме Кушнер запропонував використовувати російські дипломатичні установи в Сполучених Штатах для зв’язку. Сам же Кисляк розцінив цю пропозицію як недоречну для прихованої комунікації між командою Трампа і Росією.

На зустрічі також був також присутній Майкл Флінн, радник з питань національної безпеки Дональда Трампа, який згодом через зв’язки з росіянами пішов у відставку.

Білий дім офіційно повідомив про факт зустрічі в “Trump Tower” лише в березні, применшивши її значення. Але люди, ознайомлені зі звітами, стверджують, що ФБР зараз вивчає обставини ще однієї зустрічі Кушнера – з російським банкіром.

Зараз ні Білий дім, ні посольство Росії в Вашингтоні не відповіли на інформаційний запит, зазначає The Washington Post.

Читайте також:
Зятя Трампа опитають у Сенаті про контакти з Росією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.