Новий скандал навколо Трампів: Дональд-молодший зустрічався з російською адвокаткою

 

Комітет з розвідки Палати представників Конгресу США хоче, щоб старший син президента Дональд Трамп-молодший відповів на запитання про його зустріч минулого року з російським адвокатом, яка відбулася рік тому.

Про це заявив член Палати демократ Адам Шифф, передає агенція Reuters.

Шифф заявив журналістам, що комітет також хоче опитати усіх, хто був пов’язаний із зустріччю в червні 2016 року, включаючи зятя Трампа Джареда Кушнера та колишнього керівника виборчої кампанії Трампа Пола Манафорта.

Раніше The New York Times повідомила, що Дональд Трамп-молодший мав зустріч із російською адвокаткою, пов’язаною з Кремлем. На ній були присутні зять Дональда Трампа Джаред Кушнер та Пол Манафорт, який в той час очолював президентську кампанію кандидата-республіканця.

Пізніше син президента США заявив, що погодився зустрітися з Наталією Весельницькою, тому що вона обіцяла передати компромат на кандидата від демократів Гілларі Клінтон. Однак, за його словами, юристка з РФ ніякої важливої ​​інформації не надала і перевела розмову на питання усиновлення російських дітей і “акту Магнітського”.

Наталія Весельницька відома тим, що виступає проти “закону Магнітського” (акт США, що передбачає відмову у візах, а також фінансові санкції проти російських чиновників, які причетні до смерті юриста фонду Hermitage Capital Сергія Магнітського в СІЗО та інших порушень прав людини в Росії).

Син президента США Дональд Трамп-молодший 11 липня опублікував електронне листування щодо зустрічі у “Трамп-тауер”, на якій йому нібито пропонували конфіденційну інформацію про Гілларі Клінтон.

Переглянути зображення у ТвіттеріПереглянути зображення у ТвіттеріПереглянути зображення у Твіттері

Очевидно, йдеться про Еміна Агаларова та його батька Араза, які є власниками Crocus Group.

У листі Голдстоуна йдеться про те, що “королівський прокурор Росії” запропонував надати “певні офіційні документи та інформацію про Гілларі і її відносини з Росією, яка була б дуже корисною для вашого батька”.

Трамп-молодший відповідає: “Якщо це те, що ви кажете, мені подобається”.

Тема електронного листа від Голдстона вказана як “Росія – Клінтон, конфіденційна інформація”.

Трамп-молодший раніше запевняв, що заздалегідь не отримував пропозицій про компромат на Клінтон. Він також заявив, що спочатку хотів провести телефонну розмову, але зрештою погодився на зустріч.

“Зустріч стала найбільшою нісенітницею, яку я чув. І мене насправді це хвилювало”, – написав Трамп-молодший.

Читайте також:
Трамп планує зміни в Білому домі через скандал щодо зв’язків з РФ

Зять Трампа намагався влаштувати таємний канал зв’язку з росіянами, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна