Справа бронетанкового: суд відпустив генерал-майора Мельника на поруки нардепів і Героїв України

 

Апеляційний суд Києва відпустив на поруки начальника Центрального бронетанкового управління генерал-майора Юрія Мельника,. який проходить у справі про зловживання на Львівському бронетанковому заводі.
Як передає “Новинарня” з посиланням на “Цензор“, таке рішення суд ухвалив на засіданні в понеділок, 24 липня.

Бойового генерала відпустили на поруки народних депутатів Андрія Тетерука і Юрія Берези, а також військовослужбовців – Героїв України Євгена Межевікіна, Ігоря Герасименка та Василя Зубанича.

“Юрій Мельник особисто врятував моїх двох бійців. 19 серпня він особисто витягнув мене після обстрілу. Я не знаю, що ця людина робить у клітці”, – заявив нардеп Береза, колишній командир батальйону “Дніпро-1”.

Мельник вийшов із скляного боксу в залі суду. Рішення не підлягає оскарженню.

Представник прокуратури Іван Федоренко не став обговорювати причини такого рішення суду і заявив, що обвинувачення підкориться постанові.

Як інформувала “Новинарня“, начальнику Центрального бронетанкового управління Збройних сил України генерал-майору Юрію Мельнику та його підлеглому – полковнику Костянтину Істоміну – НАБУ і САП висунули підозру в корупції у справі про постачання Львівським бронетанковим заводом танкових двигунів в армію 2014 року.
Згідно з висновками НАБУ, замість нових двигунів для танків Т-72 закуповувалися двигуни, які раніше були у використанні. Таким чином, за даними слідства, посадовці в 2015 році вчинили розтрату бюджетних коштів на суму 28,5 млн. грн.
Обвинувачені відкидають закиди та заявляють, що двигуни після капремонту були новими, в умовах 2014 року інакше чинити було неможливо, збитків державі не завдано.

Мельника, Істоміна, директора заводу Романа Тимківа, його заступника та керівника ТОВ – учасника схеми затримали 14 липня.

Прокурор – учасник АТО Максим Грищук на суді 24 липня вимагав для Мельника й Істоміна утримання під вартою.

15 липня суд ухвалив рішення про арешт директора ЛБЗ Тимківа на 60 діб з можливістю внесення застави в 2 млн грн.
18 липня за Тимківа заставу внесла його сестра.
Суд також відсторонив Тимківа від посади.

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна