Директору Львівського бронетанкового, звинуваченому в розкраданні, суд обрав заставу лише 2 млн. грн. ВІДЕО

 

Солом’янський районний суд м.Києва обрав директору ДП “Львівський бронетанковий завод” Роману Тимківу, обвинуваченому в розкраданнях, запобіжний захід у вигляді арешту на 60 днів з альтернативою у вигляді 2 млн. грн. застави.
Як передає “Новинарня“, таке рішення і суботу, 15 липня, виніс суддя Тарас Оксюта.

Про перебіг і результат суду з місця події повідомляє фейсбук-сторінка ГО “Центр протидії корупції”.

“Що таке 2 лями для людини, у якій тільки годинників в декларації на декілька мільйонів?!” – зазначає ЦПК в одному з дописів.

При цьому Спеціалізована антикорупційна прокуратура вимагала для Тимківа арешт з альтернативою внесення застави у сумі 28 млн. грн.

Адвокат Тимківа заявив, що докази, надані САП, необґрунтовані, а директор здійснив “ефективну реалізацію коштів, можливо, з невеликими порушеннями”.

На судовому засіданні були присутні п’ять народних депутатів, які захищали Тимківа та просили суд дозволу взяти його на поруки – від БПП Юрій Соловей, Микола Паламарчук, Ігор Алексєєв та Валерій Пацкан, від “Батьківщини” – Валерій Дубіль.

При цьому Соловей заявляв, що Роман Тимків “став лицем Укроборонпрому”, “це (його кримінальне переслідування) диверсія проти нацбезпеки України”, “я буду звертатися до СБУ і вимагати розслідувати НАБУ”, “ця справа буде першою для аудиту”.

“Слава Богу, – сказав адвокат Тимківа, – що в нас іще не створені антикорупційні суди, бо як працюють антикорупційні органи, ми вже відчули”.

Нагадаємо, напередодні, 14 липня, детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали низку посадових осіб Збройних сил України та керівників держпідприємства “Львівський бронетанковий завод” – начальника ЦБТУ (Центральне бронетанкове управління) Озброєння ЗСУ (генерал-майора); начальника відділу ЦБТУ Озброєння ЗСУ (полковника); директора та заступника директора ДП “Львівський бронетанковий завод”, також засновника ТОВ, задіяного у схемі.

Посадовців затримали за підозрою у вчиненні злочину за ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України (“привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”). За висновком НАБУ і САП, вони реалізували корупційну схему, чим у 2015 році вчинили розтрату бюджетних коштів на суму 28,5 млн. грн.

“Суть схеми полягала у тому, що замість нових двигунів для танків Т-72 насправді було закуплено двигуни, які раніше використовувалися. До того ж ці старі, а інколи й неробочі, двигуни раніше вже були продані – у 2008-2009 роках їх реалізовували підприємствам на внутрішньому ринку як надлишкове майно Міноборони. Крім того, випуск цієї моделі двигунів припинився ще з 1990-х років, про що ініціаторам схеми було добре відомо”, – підкреслили в НАБУ.

Президент Петро Порошенко, який того ж дня перебував на підприємстві, заявив: “Я нікому не дозволю обкрадати армію“.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна