Розкрадання на Львівському бронетанковому: затримані директор і генерал-майор ЗСУ

 

Детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів САП у п’ятницю, 14 липня, затримали низку посадових осіб Збройних сил України та керівників держпідприємства “Львівський бронетанковий завод”.
Про це інформує “Новинарня” з посиланням на прес-службу НАБУ.

Наразі затримано п’ятьох осіб: начальника ЦБТУ (Центральне бронетанкове управління – “Н”) ЗСУ Озброєння ЗСУ (генерал-майора); начальника відділу ЦБТУ ЗСУ Озброєння ЗСУ (полковника); директора та заступника директора ДП “Львівський бронетанковий завод”, також засновника ТОВ, задіяного у схемі.

Як відомо, директор ЛБЗ – Роман Тимків.

Посадовців затримали за підозрою у вчиненні злочину за ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України (“привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”).

НАБУ пояснило, в чому полягала схема розкрадання коштів.

“В ході досудового розслідування детективи НАБУ встановили, що службові особи ЦБТУ ЗСУ Озброєння Збройних сил України у змові зі службовими особами ДП «Львівський бронетанковий завод», засновником ТОВ та за участі фірм з ознаками фіктивності розробили та реалізували корупційну схему із закупівлі запасних частин та комплектуючих до бронетанкового озброєння і техніки, чим у 2015 році вчинили розтрату бюджетних коштів на суму 28,5 млн. грн.”, – йдеться в повідомленні НАБУ.

“Суть схеми полягала у тому, що замість нових двигунів для танків Т-72 насправді було закуплено двигуни, які раніше використовувалися. До того ж ці старі, а інколи й неробочі, двигуни раніше вже були продані – у 2008-2009 роках їх реалізовували підприємствам на внутрішньому ринку як надлишкове майно Міноборони. Крім того, випуск цієї моделі двигунів припинився ще з 1990-х років, про що ініціаторам схеми було добре відомо”, – підкреслили в Бюро.

Зазначається, що розслідування за наведеними фактами детективи НАБУ розпочали наприкінці листопада 2016 року.

Роман Тимків очолив державне підприємство “Львівський бронетанковий завод” у серпні 2015 року. Його обрали за результатами конкурсу на заміщення вакантної посади.
Він був депутатом Івано-Франківської міської ради від партії “Третя сила”, засновником та директором будівельної компанії ТОВ “Екстім ЛТД”.
Як пишуть ЗМІ, Тимків є відомим забудовником Івано-Франківська та співвласником Калуського пивзаводу.

У червні 2015 року керівництво держконцерну “Укроборонпром” звільнило очільника ДП “Львівський бронетанковий завод” Олександра Остапця через “невиконання виробничих планів на підприємстві”. Його також судили за зловживання на підприжмстві.

Читайте також:
Суд “пробачив” директора Львівського бронетанкового,
який нагрів державу на 2 млн.

Суд дозволив обшукати “Укроборонпром” у справі про фіктивні фірми

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна