Надію Савченко в Миколаєві закидали яйцями, нападників побила поліція. ВІДЕО

 

Увечері в неділю, 25 червня, в Миколаєві праві активісти й ветерани АТО зірвали зустріч народної депутатки Надії Савченко з городянами. Колишню військовополонену, засуджену в РФ, закидали яйцями, при цьому протестувальників побила поліція.
Про це повідомляє місцеве видання “Новости-Н”.

Інцидент стався на площі Леонтовича перед зоопарком.

Зазначається, що на зустріч із політичною діячкою прийшло близько 50 миколаївців та активістів, серед яких були представники ВО “Свобода”, “Правого сектора”, “Організації інвалідів АТО” та ін.

“Під час виступу до Савченко підійшов ветеран АТО Олег Кравець і запитав, скільки хлопців загинуло через неї в зоні АТО. Зав’язалася перепалка. За Надію заступилася її сестра, яка назвала Кравця “брехло”. Той скипів, спробував вирвати у Віри Савченко мікрофон, втрутилася охорона, почалася бійка. У Надію Савченко як мінімум тричі поцілили курячими яйцями, сталася бійка між поліцейськими і активістами”, – йдеться в повідомленні.

Як видно на відео, Олег Кравець у камуфляжі переривав виступ Надії Савченко і скандував: “Чемодан – вокзал – Росія!”

Надалі виступ Савченко продовжився під захистом поліції.
За підсумками бійки нікого не затримували, хоча одна зі “свободівок”, яка кинула в депутатку яйцем, вириваючись, вкусила правоохоронця за руку, передають “Новости-Н”.

Представник “Свободи” Володимир Губський, брат лідера миколаївського осередку партії, назвав поліцейських, які захищали Савченко, “беркутівським лайном”.

За словами Губського, в ході бійки один із правоохоронців тиснув йому на горло, представникові “Правого сектора” “походили по спині”, іншому наступили на обличчя.

Він попросив поліцейських не завозити в Миколаїв “сепарське лайно”, маючи на увазі Надію Савченко.

Також представники радикальних організацій заявили, що “влаштують новий Майдан”, якщо поліцейські, які завдавали їм ударів, не будуть звільнені.

Як відомо, Надію Савченко вже не вперше зустрічає спротив громадськості під час її поїздок по регіонах. Депутатку, звільнену з російського полону, критикують за прямі переговори з бойовиками “ДНР/ЛНР”, протизаконні візити в ОРДЛО та проросійську політику.

Читайте також:
Круте піке Савченко: через рік після звільнення вона йде в президенти,
вимірюючи рейтинг на вулицях

Ватажок “ДНР” Захарченко висловився на підтримку Савченко
як кандидатки в президенти України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна