Переселенці з Донбасу і Криму для отримання біопаспортів пройдуть додаткову перевірку

 

Переселенці з Донбасу і Криму для отримання біометричних паспортів повинні надати додаткові документи для ідентифікації особи.
Про це заявив прес-секретар держпідприємства “Документ” Володимир Поліщук в ефірі “Еспресо.TV” в понеділок увечері, 12 червня, передає “Інтерфакс-Україна“.

“Для отримання біометричних паспортів громадянам з пропискою на окупованих територіях Донбасу і Криму необхідно надати додаткові документи для ідентифікації особистості”, – сказав він.

Поліщук підкреслив, що додаткова перевірка пов’язана з неможливістю ідентифікації переселенців за формою №1.

“Певну кількість документів було втрачено під час подій, які там відбуваються, немає можливості ідентифікувати особу за формою №1. Є постанова Кабміну, яка рекомендує проводити додаткову ідентифікацію”, – зазначив речник.

За словами Поліщука, для підтвердження особи необхідно буде надати паспорт громадянина України, ідентифікаційний код, старий закордонний паспорт, свідоцтво про народження, військовий квиток або інші документи.

Як відомо, у соцмережах повідомляють, що після запровадження для українців безвізового режиму з ЄС на окупованих територіях з’явилося багато оголошень про оформлення для їх мешканців біометричних закордонних паспортів України, котрі дають право на безвізові мандрівки.

Читайте також:
Кримчани масово оформляють українські закордонні паспорти для “безвізу” з ЄС

В ДМСУ пояснили, як кримчани й жителі ОРДЛО зможуть скористатись українським безвізом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна