Через недружнє ставлення і не тільки: Україна планує припинити безвіз з Ізраїлем та виключити його з “Рамштайну”, – ЗМІ

Україна планує скасувати дію безвізового режиму з Ізраїлем. А також ініціює виключення країни із зустрічей у форматі “Рамштайн”.

Про це 11 серпня пише видання NV, посилаючись на анонімне джерело в оточенні одного із членів Радбезу.

Зазначається, що для розгляду такого питання є декілька причин.

“Серед них — недружнє ставлення до українців, які приїжджають до Ізраїлю, та припинення дії в цій країні програми медичного страхування для вітчизняних біженців. Крім того, Тель-Авів досі не хоче допомагати Україні зброєю”, – зазначає видання.

Ба більше, є також підозра, що важлива інформація із зустрічей “Рамштайну” потрапляє від країни до третіх осіб.

Як пише Kyiv Post, “отримана в ході зустрічей інформація використовується Ізраїлем у суто власних інтересах. І головне – існує реальна небезпека, що цю інформація імовірно потрапляє у розпорядження держави-агресора (Росії – “Н“)”.

Крім цього, ізраїльський уряд відмовився надавати воєнну допомогу Україні. А 10% українців, які намагались в‘їхати до країни, були затримані в аеропорту без пояснень та депортовані.

“Натомість Ізраїль намагається отримати від нас гарантії безпеки для своїх громадян, які здійснюють паломництво до могили цадика Нахмана в Умані. Під час постійних ракетних атак ці гарантії надати неможливо”, – зазначає Kyiv Post, посилаючись на джерело в РНБО.

Водночас NV нагадує, що нещодавно посол України в Ізраїлі  Євген Корнійчук офіційно закликав владу цієї країни переглянути рішення щодо припинення дії програми медстрахування для українських біженців.

“Мало того, що ізраїльський уряд відмовляється продавати Україні засоби захисту від убивств наших громадян росіянами, тепер Ізраїль також припиняє надання медичної допомоги біженцям, які втекли до Ізраїлю від загрози жорстокого вбивства росіянами”, — написав посол у Facebook.

На запит NV з проханням прокоментувати дані щодо припинення безвізу та “Рамштайну” у РНБО відповіли в тому дусі, що вони не вважають цю інформацію за таку, яку має коментувати або ж роз’яснювати Радбез, — адже редакційний лист “не містить прохання про отримання відображеної та задокументованої Апаратом РНБО України інформації”.

Редакція видання також запросила коментар у речника українського МЗС Олег Ніколенко. Той відповів коротко: “Мій коментар буде таким, що в МЗС наразі не підтверджують цю інформацію”.

Читайте також:
Ізраїль розпочав найбільшу за останні роки військову операцію на Західному березі Йордану

 

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна