Кримчани масово оформляють українські закордонні паспорти для “безвізу” з ЄС

 

За попередні два роки громадяни України, зареєстровані в тимчасово окупованому Криму, оформили собі майже 60 тисяч тисяч паспортів для виїзду за кордон, і зі стартом “безвізу” з ЄС число кримчан з українською “біометрикою” лише зростатиме.
Як передає “Новинарня“, таку статистику наводить народний депутат України Дмитро Тимчук.

“Жителі окупованого Криму, в тому числі ті, хто радісного закликав Путіна, вже давно занадилися робити українські біометричні закордонні паспорти. Ну, не хочуть вони милуватися красотами російського Уралу і «Золотого кільця», хоч убий”, – констатує координатор групи “Інформаційний спротив”.

За даними Державної міграційної служби, які отримав Тимчук, у 2015-2016 роках особам, зареєстрованим у Криму і Севастополі, було видано в Україні:
– 26 140 біометричних закордонних паспортів,
– 18 622 небіометричних закордонних паспортів,
– 5 304 біометричних документів для виїзду за кордон дітей до 16 років,
– 7 075 небіометричних документів для виїзду за кордон дітей до 16 років.

“Тобто більше 57 тисяч осіб, офіційно зареєстрованих у Криму, отримали закордонні паспорти України. До цього числа входять біженці з Криму, які були змушені покинути окупований півострів. Але левова частка – це особи, які проживають в Криму”, – свідчить Тимчук.

Зокрема, майже 12 тисяч закордонних паспортів жителям Криму і Севастополя видали органи ДМС Херсонської області. На другому місці Київ – 9,4 тисячі. Багато документів також видано в Запорізькій, Дніпропетровській та Харківській областях.

“Люди сідають на поїзд у Новоолексіївці і їдуть у той регіон, де зуміли домовитися”, – пояснює Тимчук.

“Цікаво буде порівняти статистику за підсумками 2017 року. У Криму й Севастополі вже маса оголошень «Оформимо український закордонний паспорт. Без виїзду на материк»”, – зазначає він.

Як писала “Новинарня“, 11 травня Рада ЄС ухвалила остаточне рішення про надання українцям безвізового режиму. Він запрацює з 11 червня.

Читайте також:
В ДМСУ пояснили, як кримчани й жителі ОРДЛО зможуть скористатись українським безвізом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна