Позбавлені недоторканності нардепи Онищенко і Мельничук вийшли з “Волі народу”. Група на межі розпуску

 

Зі складу групи «Воля народу» у Верховній Раді вийшли два народні депутати – Сергій Мельничук та Олександр Онищенко. Про це на засіданні парламенту оголосив спікер Андрій Парубій.

«До мене звернулася група “Воля народу” з тим, що вони просили би іще одну особу виключити з їхнього складу. Я вимагав, щоб він прибув безпосередньо з цим питанням, але оскільки група звернулася, то я зачитаю іншу заяву — відповідно до частини 3 статті 60 Закону України “Про регламент Верховної Ради України” повідомляю про вихід із складу депутатської групи «Воля народу» народного депутата України Олександра Онищенка», – сказав Парубій.

Також він заявив, що відповідно до регламенту, інформує про вихід із групи Сергія Мельничука.

Після виходу Мельничука та Онищенка у групі «Воля народу» залишається 17 депутатів.
Відповідно до регламенту Ради, група протягом 15 днів має поповнитися до щонайменше 19 осіб, оскільки кількість нардепів у групі має бути не меншою, ніж та, яка була на початку роботи парламенту поточного скликання в найменшій фракції.

Прикметно, що і Мельничук, і Онищенко позбавленні депутатської недоторканності та проходять у розслідуваннях Генпрокуратури.

Сергія Мельничука, екс-командира батальйону “Айдар”, обраного до ВР за списком Радикальної партії Ляшка, позбавили імунітету в червні 2015 року у справі про злочини “айдарівців” у зоні АТО. Його підозрюють у розбої, катуванні, викраденні людей та бандитизмі. Відтак Мельничука виключили з фракції РПЛ.

У липні 2016 року Верховна Рада позбавила мажоритарника Олександра Онищенка депутатської недоторканності у так званій “газовій справі”. Перед цим олігарх виїхав з України. Йому інкримінуються злочини через участь у злочинній організації з метою заволодіння майном ПАТ “Укргазвидобування”, легалізації (відмивання) доходів, організації службового підроблення тощо. Тепер Онищенко перебуває за кордоном, переважно в Британії.

Проолігархічна група “Воля народу” значною мірою складається з колишніх “регіоналів” та прибічників Януковича, серед її лідерів – екс-голова ВР Володимир Литвин.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна