Інтенсивність боїв 7 червня перевищила січневі показники Авдіївки, – речник МОУ. КАРТА АТО

 

Інтенсивність бойових дій, що наразі спостерігається на Луганському напрямку та деяких інших відрізках фронту, “вже перевищила аналогічні показники січня-лютого 2017 року під час боїв за Авдіївку”.
Про це сказав речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник на брифінгу 8 червня.

Він підтвердив, що в результаті бойових дій напередодні двоє українських військових загинули, 11 отримали поранення.

За словами представник МОУ, один боєць загинув і вісім – зазнали поранень внаслідок боїв за плацдарм у районі села Жолобок на Луганщині.

На Луганському напрямку доба (7 червня) розпочалася зі збройних провокацій у Станиці Луганській та поблизу Попасної, через п’ять годин бойові дії перемістилися на ділянку фронту вздовж Бахмутської траси, а саме: Кримське – Жолобок – Новотошківське.

“Обстріли наших позицій з практично усього наявного у ворога важкого озброєння тривали протягом 15 годин майже без перерв. Не використовували бойовики тут лише реактивну артилерію. Встановлено, що противник розгорнув важкі гармати поблизу селищ Донецький та Сентянівка”, – зазначив полковник Мотузяник.
Усього на цьому напрямку бойовики НЗФ порушили режим тиші 23 рази.

Водночас станом на полудень 8 червня ситуація в районі Жолобка дещо стабілізувалася, сказав Мотузяник.

На Донецькому напрямку бойовики обстрілювали українські позицій по усьому фронту – від Світлодарської дуги до Невельського: 20 обстрілів за добу, причому 13 – з важкого озброєння.

10 ракет із РСЗВ БМ-21 “Град” противник випустив у районі Чермалика на Маріупольському напрямку.
Загалом учора на цьому напрямку бойовики здійснили 28 обстрілів, чверть яких – із важкої зброї.

“Значно зросла кількість застосування противником важкого озброєння. За підрахунками Генерального штабу ЗСУ, бандформування минулої доби випустили в бік сил АТО близько 900 мін, понад 130 артилерійських снарядів, 25 снарядів із танка та чверть боєкомплекту реактивної системи залпового вогню “Град”, – узагальнив речник.

Читайте також:
Бої за Жолобоцький плацдарм: 11 бойовиків убито, – штаб АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна