Соцмережі висміяли Захарченка, прабабусю якого “американці визволили в Рейк’явіку”

 

Ватажок бойовиків “ДНР” Олександр Захарченко вкотре вразив аудиторію своїм невіглаством.

На прес-конференції в Донецьку, говорячи про своє відношення до Другої світової війни, лідер бойовиків заявив: “Моя прабабуся по лінії батька у 1941-му потрапила в полон, медсестра. Пройшла Бухенвальд, Освенцим і Рейк’явік. У Рейк’явіку була звільнена американцями”.

Імовірно, Захарченко мав на увазі інший нацистський концтабір. Але натомість двічі вжив назву міста – столиці Ісландії.

Як відомо, Ісландія на початку Другої світової війни зайняла нейтральну позицію. Аби Третій Рейх не окупував цей острів, що займає стратегічне положення в Північній Атлантиці, 10 травня 1940 року близько 800 англійських військових висадилися в порту Рейк’явіка і взяли країну під свій контроль. У липні 1941-го контроль над Ісландією перейшов до США. Нацистів на острові не було, концтаборів так само.

Українські соцмережі взяли невігласа Захарченка на кпини – в інтернеті з’явилося багато глузливих коментарів, колажів та сюжетів з цього приводу.

Деякі користувачі висловили думку, що Захарченко мав на увазі Равенсбрюк, але цей концтабір був звільнений Червоною армією.

Читайте також:
СБУ знає телефон Захарченка й отримала доступ до його розмов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна