СБУ знає телефон Захарченка й отримала доступ до його розмов

 

Суд надав Службі безпеки України доступ до інформації про розмови по мобільному телефону ватажка терористичної організації “ДНР” Олександра Захарченка. Про це йдеться в ухвалі Шевченківського районного суд м. Києва від 21 квітня, розміщеній у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Як сказано в ухвалі, 31 липня 2014 року було складено та, у відповідності до вимог ст.ст. 111, 112, 278 КПК України, Захарченку було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (“створення терористичної групи чи терористичної організації”). Того ж дня підозрюваного було оголошено в розшук. 1 серпня 2014 року Шевченківським райсудом Києва було винесено ухвалу про надання дозволу на затримання Захарченка.

Зазначається, що у період з 2014 року по даний час підозрюваний користується мобільним телефоном, номер якого відомий слідству.

“Враховуючи, що в ПрАТ “МТС Україна” міститься інформація про абонента з номером телефону …, яка має істотне значення для встановлення істини у справі та з огляду на те, що вона буде використана для встановлення інших співучасників злочину, підтвердження їх спільного умислу та причетності до діяльності терористичної організації “Донецька народна республіка”, а також зважаючи на те, що отримати вказану інформацію в інший спосіб неможливо, слідчий просить тимчасовий доступ до інформації, яка знаходиться в ПрАТ “МТС Україна”, – сказано в ухвалі.

Відтак суд ухвалив задовольнити відповідне клопотання старшого слідчого в ОВС 4-го відділу 1-го управління досудового розслідування Головного слідчого управління СБУ підполковника юстиції Ігоря Рекмета.

Слідчому і групі слідчих у цьому кримінальному провадженні передбачається надати “тимчасовий доступ до речей та документів, які містять інформацію щодо дати, часу і тривалості вхідних та вихідних телефонних з’єднань, з посиланням на ретранслятор та прив’язку до базових станцій та їхню адресу, а також адресу місцеперебування абонента зазначеного телефонного номеру в момент кожного вхідного та вихідного телефонного з’єднання; вхідних, вихідних SMS-повідомлень і інформацію про GPRS-трафік, з урахуванням нульових дзвінків вказаного номеру телефону; щодо належності номеру конкретній особі (у випадку, якщо абонент є контрактним) по номеру телефону… з 01.03.2014 року по 30.03.2017 року”.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її винесення.

Читайте також:
Захарченко зізнався, що його бойовики в 2014 році самі спалили село Кожевня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна