У Запоріжжі залізничних диверсантів “ДНР” відправили в тюрму на 10-11 років

За спробу вчинити диверсію на залізниці в Запоріжжі двох мешканців Донецької області засуджено  до 11 та 10 років позбавлення волі.
Як передає “Новинарня“, про це в четвер, 4 травня, повідомила прес-служба прокуратури Запорізької області.

“Вироком Жовтневого районного суду м. Запоріжжя визнано винними у вчиненні закінченого замаху на диверсію двох мешканців Донецької області, якi 6 лютого 2015 року як члени диверсійно-розвідувального підрозділу «Інтернаціональна бригада №15» терористичної групи «Кальміус», підконтрольної так званій «ДНР», створили умови для аварії залізничного потягу шляхом поміщення на залізничну колію гальмівного башмака, в середину якого помістили гранату РГД-5. Однак злочинні дії зловмисників були своєчасно викриті та припинені працівниками УСБУ в Запорізькій області», – повiдомили у прокуратурi.

“Під час судового розгляду справи обвинувачені своєї провини не визнали, стверджуючи, що зазначений злочин вони не скоювали, але завдяки правильно обраній тактиці стороною обвинувачення повністю спростовано їх версії та доведено провину”, – підкреслили в запорізькій прокуратурі.

Суд погодився з кваліфікацією сторони обвинувачення за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 15, ст. 113 (“закінчений замах на диверсію, вчинений за попередньою змовою групою осіб”), ч. 1 ст. 258-3 (“участь в терористичній організації та інше сприяння діяльності терористичної організації”), а також за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (“незаконне поводження з боєприпасами та вибуховими речовинами”). Відтак зловмисникам призначено покарання за у вигляді 11 та 10 років позбавлення волі з конфіскацією усього особистого майна.

Нагадаємо, раніше диверсанта, який намагався підірвати міст на Харківщині, засудили до 10 років тюрми.

Читайте також:
За теракт листопада 2014 року в Маріуполі бойовик “ДНР” Бобарикін
отримав 15 років ув’язнення. Заочно

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна