Диверсанта, який намагався підірвати міст на Харківщині, засудили до 10 років тюрми

 

Ізюмський міськрайонний суд Харківської області засудив до 10 років позбавлення волі громадянина, який навесні намагався підірвати залізничний міст поблизу станції “Ізюм”. Про це в п’ятницю, 2 вересня, повідомила прес-служба прокуратури Харківської області.

Водночас у прокуратурі вказують, що наразі вирок суду не набув чинності, оскільки триває період апеляційного оскарження.

Встановлено, що у квітні 2016 року 49-річний мешканець міста Ізюм заклав два вибухові пристрої на коліях залізничної станції “Ізюм”, на які прибували потяги з військовою технікою Збройних сил України для зони АТО. Привести в дію детонатори зловмисник планував дистанційно – за допомогою виклику на мобільні телефони, прикріплені до вибухівки.
Диверсію зловмиснику вчинити не вдалося, його затримали співробітники СБУ.
Під час огляду місця події було вилучено два вибухові пристрої з мобільними телефонами, прикріпленими до них, та телефон-детонатор.
Після затримання зловмисника суд на вимогу прокуратури обрав для нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Читайте також:
На Харківщині СБУ затримала диверсанта, який намагався підірвати поїзд із 500 пасажирами

СБУ затримала диверсантів, які підірвали міст на Луганщині в травні 2014-го

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна