За теракт листопада 2014 року в Маріуполі бойовик “ДНР” Бобарикін отримав 15 років ув’язнення. Заочно

 

Орджонікідзевський районний суд Маріуполя засудив заочно до 15 років ув’язнення громадянина України, який восени 2014 року вчинив теракт у складі терористичної організації “ДНР”. Про це 24 квітня повідомила прес-служба Генпрокуратури.

“В судовому засіданні доведено, що зазначений громадянин 01.11.2014, будучи учасником терористичної організації “ДНР”, діючи за попередньою змовою з представниками спецслужб Російської Федерації та учасниками диверсійно-розвідувальної групи “Сват”, терористичної організації “ДНР”, незаконно виготовив вибуховий пристрій, розмістив його в автомобілі “ІЖ-2515″ та із застосуванням якого, 02.11.2014 вчинив терористичний акт у вигляді вибуху на блокпосту сил антитерористичної операції (м. Маріуполь), що спричинило загибель двох військовослужбовців Національної гвардії України та тілесні ушкодження двом особам”, – повідомили в ГПУ.

Засудження відбулося заочно, оскільки обвинувачений переховується.

У серпні 2016 року прокуратура інформувала, що за маріупольський теракт судять колишнього офіцера ЗСУ, а нині бойовика “ДНР” Захара Бобарикіна.

Як писала “Новинарня“, тоді Головна військова прокуратура заочно висунула Бобарикіну обвинувачення у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), ч. 3 ст. 258 (терористичний акт), ч. 2 ст. 263-1 (незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї або фальсифікація, незаконне видалення чи зміна її маркування, або незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин чи вибухових пристроїв) та ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 (планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни) КК України.

Читайте також:
Екс-офіцера ЗСУ Бобарикіна судитимуть заочно за теракт 2014 року в Маріуполі

СБУ затримала диверсантів, які підірвали міст на Луганщині в травні 2014-го

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.