Частка відмов українцям в американських візах перевищила 40%

 

У 2016 році частка відмов українцям в американських візах типу B (бізнес- і туризм) перевищила позначку у 40 відсотків.
Такі дані наводить сайт Бюро консульських служб Державного департаменту США, передає DW.

Для порівняння, у 2015 році відсоток відмов українцям у візах США становив 34%. У 2014-му цей показник перебував на рівні 27%, приблизно таким же він був і за рік до того.

Загальна кількість виданих українцям американських віз у 2016 році склала понад 72,5 тисячі. У 2015 році їх було видано понад 77 тисячі; 2014 року – близько 63 тисяч.

Загалом у 2016 році, включно з робочими, Сполучені Штати видали іноземцям із різних країн майже 10,5 мільйона американських віз.

Як повідомляла “Новинарня“, 18 квітня президент США Дональд Трамп підписав указ під назвою “Купуй американське і наймай американців”. Цим документом він доручив міністерствам юстиції, праці та нацбезпеки запропонувати заходи щодо зміни порядку видачі американських робочих віз типу H-1B.

Читайте також:
Рейтинг консульств. Шенгенські візи українцям найкраще видають
Литва, Естонія й Угорщина. Польща – серед найгірших

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна