Трамп підписав указ “Свій до свого по своє”

 

Новий указ президента США передбачає розробку заходів щодо зміни порядку видачі робочих віз іноземцям, а при держзакупівлях відомства повинні будуть купувати більше американської продукції.
Текст відповідного розпорядження опублікований на сайті Білого дому, пише DW.com.

Цим указом Трамп доручає міністерствам юстиції, праці та нацбезпеки запропонувати заходи щодо зміни порядку видачі американських робочих віз H-1B, щоб уникнути “шахрайства та зловживань”. На його думку, зараз такі візи видаються “абсолютно випадковим методом”.

“Вони повинні видаватися найбільш висококваліфікованим і високооплачуваним фахівцям та ніколи не повинні використовуватися для заміни американців”, – підкреслив Дональд Трамп.

Крім того, указ передбачає збільшення частки американських товарів в держзакупівлях за федеральними контрактами. На думку глави Білого дому, роками в США робилися “нерозсудливі винятки” з цього правила.

Зазначається, що в США щороку видають близько 85 тисяч робочих віз H-1B. Часто до них вдаються високотехнологічні компанії з Кремнієвої долини.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна