Президент передав “Золоту зірку” батькам співака “Міфа”-Сліпака, загиблого на Світлодарській дузі

 

Президент Петро Порошенко зустрівся з батьками Героя України, відомого оперного співака та учасника АТО Василя Сліпака – Надією Василівною і Ярославом Володимировичем.

Глава держави вручив їм орден “Золота зірка” Героя України, якою Василь був нагороджений посмертно Василь за виняткову мужність і героїзм, повідомляє прес-служба АП.

Василь Сліпак на псевдо “Міф”, боєць ДУК “Правий сектор”, загинув на Світлодарській дузі 29 червня 2016 року вочевидь під час невдалої атаки. На той час Сліпак не був оформлений у лавах ЗСУ.
Його документи сепаратисти віддали українській стороні на переговорах у Мінську лише через два тижні.

Петро Порошенко заявив, що ділянка, де обороняючи українську землю ніс службу Василь, була важливою для українського війська, і саме завдяки його подвигу її вдалося зберегти.

“Це надзвичайно важлива для України ділянка біля селища Луганське в напрямку Логвинового, коли з боку Дебальцевого на частину Збройних сил України був здійснений напад. Як справжній Герой він підняв наші війська в контратаку, ми закріпилися на позиціях. Він своїм життям, своїм героїчним вчинком врятував десятки життів наших солдат”, – наголосив президент.

На переконання глави держави, унікальність подвигу Василя Сліпака не лише у його мужності та відданості рідній землі, а й у тому, що заради захисту України він покинув комфортне життя відомого співака в Парижі і пішов добровольцем захищати країну.

“Коли у нас є такі Герої, як Василь, з таким духом, з такою силою, з такою любов’ю до Батьківщини, і з таким прикладом життя – ми непереможні”, – підкреслив Порошенко.

“Позивний вашого сина був Міф. Сьогодні цей позивний і ім’я вашого сина знає вся країна. Сотні українських хлопців хочуть бути схожими на нього”, – наголосив президент, звертаючись до батьків Василя Сліпака та дякуючи їм за сина.

 

Читайте також:
У Львові відкрили меморіальну дошку загиблому в АТО співакові Сліпаку-“Міфу”. ВІДЕО

Серед знищених бойовиків – снайпер,
який убив добровольця-співака Василя Сліпака

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна