Труни Асада й Путіна винесуть з театру історії одну за одною, – Бондар

 

Андрій Бондар
письменник, перекладач, блогер

(FB)

В контексті останніх подій з’явилася версія зі зливом Путіним Асада заради якоїсь примарної спільної боротьби із США проти ІДІЛ.

Але я – людина з покоління тих, що дивилися щодня “Сегодня в мире” і щотижня “Международную панораму”, а значить, експерт-міжнародник з дитинства (:)) – вам авторитетно заявляю: злити Асада для Путіна означало б злити свою фізичну присутність у Сирії разом із військовою базою/інфраструктурою. Бо “після Асада” ніхто росіян там терпіти не буде.

Чи погодиться на це Путін? Ніколи. Так само, як не погодиться раптом, ні сіло ні впало, вшитися з Донбасу. За всієї своєї гібридності й успіхів у терористичних та інформаційних атаках, Кремль сповідує глибоко старосвітське, екстенсивне імперське мислення, вимірюючи свої успіхи фізичною присутністю, бо жодних інших успіхів немає і бути не може.

Але чи хтось справді розраховує на те, що після подій в американській політиці останніх місяців хтось наважиться піти на союз із Путіним заради примарної боротьби з саддамівськими генералами?

Не зв’язуватися з Кремлем для Трампа – це вже навіть не питання політики чи геополітики, а міркування гігієни.

Тому Путін триматиметься за Асада до останнього, що на практиці означає одне: їхні труни винесуть з театру історії одну за одною. Послідовність особливого значення не має.

Читайте також:
У кадр ЗМІ на сирійській авіабазі Шайрат потрапили російські контейнери хімзброї

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна