Речник Путіна прокоментував корупційне розслідування щодо Медведєва

 

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков прокоментував розслідування Фонду боротьби з корупцією про нерухомість та маєтності, якою користується прем’єр-міністр Дмитро Медведєв.
Про це повідомляє “Новая газета” з посиланням на інтерв’ю Пєскова ABC News.

Журналіст запитав у речника, як Медведєв на державну зарплату може собі дозволити “яхти, особняки та вілли”, які, як стверджує ФБК, є у чиновника.

Пєсков наголосив, що всі державні службовці декларують свої доходи й звітують перед спецслужбами.

“Ми всі – ті, хто працює на державу — щороку подаємо декларації про доходи. Їх перевіряють спеціальні органи, які здійснюють подвійний контроль. Тому ті популістські звинувачення, які ми іноді бачимо у пресі від різних активістів — вони не відповідають дійсності, тому що вони (активісти) просто не володіють тією інформацією, яка доступна спеціальним службам”, — відповів прес-секретар президента РФ.

Як відомо, 2 березня керівник ФБК, опозиційний політик Олексій Навальний оприлюднив фільм, у якому сказано, що Медведєв створив одну з найбільших і найбільш витончених корупційних схем в РФ. Представники Фонду боротьби з корупцією свідчать, що відшукали всі резиденції прем’єра в РФ і за кордоном, виявили яхти, і за геотегами, фото з «Інстаграму» і архівними записами встановили, де й хто на них плавав.
Це розслідування стало приводом для масових демонстрацій у десятках міст Росії та арешту тисяч маніфестантів.

Читайте також:

Російські опозиціонери зняли з безпілотника неозору дачу Медведєва на Волзі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна