На Луганщині судитимуть залізничника, який виписав 20 тис. грн. бойовикові на час його служби в батальйоні Плотницького

 

На Луганщині повідомлено про підозру посадовцю ДП “Донецька залізниця” ПАТ “Укрзалізниця” за фактом фінансування тероризму. Ідеться про те, що залізничний начальник нижчої ланки забезпечив пільги від держави Україна на суму 20 тис. грн. для підлеглого на час його “служби” в лавах бойовиків “ЛНР”.
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-службу прокуратури Луганської області.

Зазначається, що прокуратура регіону здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-5 КК України (“вчинення дій з метою матеріального забезпечення окремого терориста”).

Встановлено, що ще в червні 2014 року тодішній в. о. начальника Ново-Кіндрашівської дистанції сигналізації та зв’язку держпідприємства “Донецька залізниця” “протизаконно видав та забезпечив виконання наказу про звільнення громадянина від покладених обов’язків на час проходження служби в складі батальйону «Заря» так званої «народної міліції» (назва “армії ЛНР” – “Н”) терористичної організації «ЛНР», а також збереження за останнім основного місця роботи та видачі одноразової матеріальної допомоги і забезпечення виплати заробітної плати за його відсутності”.

Відтак залізничник, який пішов в “ополчення” до терористів, отримав на це від Української держави 20 тисяч гривень.

“На підставі наказу та довідок підписаних так званим «командиром батальйону «Заря» Ігорем Плотницьким, в яких вказувалося, що вказана особа наразі проходить військову службу та виконує функції учасника одного з підрозділів так званої «народної міліції» терористичної організації «ЛНР», бойовик отримав грошові кошти на загальну суму майже 20 тис. гривень”, – наголошують у прокуратурі.

Таким чином посадовець державного підприємства із системи ПАТ “Укрзалізниця” вчинив дії з метою матеріального забезпечення терориста.

Утім, наразі він перебуває на неконтрольованій території, тож про підозру йому повідомлено заочно.

Санкція ч. 1 ст. 258-5 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 2 років та з конфіскацією майна.

Як відомо, так званий батальйон “Зоря” у 2014 році очолював нинішній ватажок “ЛНР” Ігор Плотницький. У полоні цього бандформування перебувала Надія Савченко.

Читайте також:
На Донеччині заочно судять члена псевдопарламенту “ДНР”

Суд у Києві відмовив російському “Сбербанку” у стягненні з Укрзалізниці донецького боргу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна