На Донеччині заочно судять члена псевдопарламенту “ДНР”

 

Прокуратура Донецької області скерувала до суду обвинувальний акт за ч. 1 ст. 258-3 (“участь у терористичній групі чи терористичній організації”) відносно мешканця Макіївки, який перебуває на непідконтрольній території і входить до так званої “народної ради ДНР”.
Про це інформує “Новинарня” з посиланням на прес-службу прокуратури Донеччини.

“У листопаді 2014 року за результатами так званих виборів в «народный совет» 41-річний мешканець  Макіївки обраний депутатом від псевдополітичної сили «Донецкая республика». Вже у грудні того ж року чоловіка призначено членом комітету з транспорту та зв’язку, що входить до складу «народного совета» бойовиків «ДНР». Там новопризначений депутат бере участь у підготовці проектів документів, складає нормативно-правові акти, які використовують у своїй роботі органи терористичної організації «ДНР»”, – йдеться в повідомленні.

Таким чином чоловік, будучи громадянином України, бере активну участь у діяльності терористичній організації “ДНР” та забезпечує формування в населення думки щодо її легітимності, зазначають українські прокурори.

Оскільки на теперішній час зловмисник продовжує перебувати на тимчасово окупованій території та працювати на бойовиків, його судитимуть заочно.

Обвинувальний акт скеровано до Селидівського міського суду.

Читайте також:
Суддю, яка в “ДНР” винесла смертний вирок, на Донеччині судять заочно

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна