“Для привернення уваги”. Азовці замуровують вхід до відділення “Сбербанку Росії”

 

У Києві на вулиці Володимирській активісти цивільного корпусу “Азов” та партії “Національний корпус” замуровують відділення “Сбербанку Росії”. Вони принесли із собою бетонні блоки, будівельну суміш та будують із них стіну на вході до приміщення фінустанови, перекривши підступи до банку.
Про це інформує “Новинарня” з посиланням на УНІАН.

Працівники відділення опустили на вікнах ролети.

Учасники акції скандують: “Слава нації – смерть ворогам!”, “Україна – понад усе!”, “Слава Україні! Героям слава!” та ін. Багато людей тримають прапори. На заході присутні нардепи Андрій Білецький, голова партії “Нацкорпус”, та Олег Петренко.

Депутат Олег Петренко в коментарі “Еспресо TV” заявив, що мета їхньої партії – не замурувати всі відділення “Сбербанку” по Україні, а привернути увагу влади до проблеми функуціонування банків країни-агресора.

Андрій Білецький у свою чергу наголосив, що ЗМІ й фінансові установи двох країн мають воювати так само, як збройні сили.

Як відомо, ключовим власником “Сбербанку” є Центральний банк Російської Федерації.

Минулого тижня ЗМІ писали про те, що в Росії “Сбербанк” почав визнавати “паспорти” так званих “ДНР” і “ЛНР”. Українська “дочка” фінустанови заявила, що не визнаватиме такі документи на території України.

В Україні вже кілька місяців триває громадянська кампанія з метою заборонити роботу в країні банків країни-агресора – “ВТБ Банк”, “Сбербанк Росії”, “Альфа-банк”, “Промінвестбанк”.
У Національному банку України заявили, що повноваження з обмеження присутності російського капіталу в країні є тільки у Верховної Ради та Ради національної безпеки і оборони.

Читайте також:
НБУ готовий накласти санкції на “Сбербанк Росії” за паспорти ОРДЛО

“Нацкорпус” Білецького пікетував у Києві російські банки, аби їх закрити

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна