Тріалог щодо безвізу для України відбувся, наступне рішення – 2 березня, – Йозвяк

 

Тріалог між Європарламентом, Єврокомісією та Радою ЄС щодо візової лібералізації для України успішно завершився. Про це повідомив у “Твіттері” брюссельський кореспондент “Радіо Свобода” Рікард Йозвяк.

При цьому він окреслив орієнтири термінів наступних рішень: “Вже 2 березня посли ЄС схвалять візову лібералізацію для України. Другий тур затвердження відбудеться, ймовірно, вже в травні”.

Президент України Петро Порошенко привітав успішне завершення тристоронніх консультацій у ЄС щодо українського “безвізу”.

“Вітаю завершення тріалогу Рада – Єврокомісія – Європарламент щодо безвізового режиму з ЄС. Формальний, але важливий крок на шляху до довгоочікуваного в Україні рішення! Тепер слово за Європарламентом і Радою ЄС”, – написав він у “Твіттері”.

Нагадаємо, тріалог став можливим після того як Рада ЄС 27 лютого прийняла постанову про механізм припинення безвізового режиму для третіх країн. Остаточне рішення про “безвіз” для Грузії було ухвалене одразу, для України – дещо відтерміноване.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна