Армія Іраку взяла аеропорт Мосула й готується вибивати ІДІЛ із західного берега

 

Іракські сили, які ведуть боротьбу за визволення міста Мосула від бойовиків екстремістського угруповання “Ісламська держава”, звільнили всю територію Мосульського аеропорту.

Це повідомлення державного ТБ Іраку надійшло через кілька годин після початку операції, незважаючи на те, що урядові і проурядові сили наразилися на сильний вогонь бойовиків, що переховувалися в будівлях аеропорту, передає “Радіо Свобода”.

Крім того, елітний протитерористичний підрозділ прорвався і до захопленої бойовиками колишньої військової бази Аль-Газлані в Мосулі неподалік від аеропорту.

І аеропорт, і база розташовані на краю міста на західному березі річки Тигр.

Як кажуть посадовці, іракські війська готуються найближчими днями ввійти в міські квартали на західному березі Тигру. Але, за їхніми словами, визволення цієї частини міста буде непростим, особливо старого центру з густо забудованими малими покрученими вуличками, де практично неможливо використовувати бронетехніку.

При цьому на західному березі Тигра неподалік Мосула посилюють наступ проурядові шиїтські ополчення, що мають за мету визволити села на околицях міста.

Як повідомляла “Новинарня“, частину Мосула на східному березі Тигра іракські сили визволили місяць тому. Тим часом захопленій частині на східному березі, за даними розвідки США, ще лишається близько 2 тисяч бойовиків-ісламістів.

Загалом у Мосулі, за оцінками, залишається близько 750 тисяч мирних мешканців. Це друге за населенням місто в Іраку та остання значна твердиня угруповання “Ісламська держава” в цій країні.

Нагадаємо, коаліція почала наступ на Мосул у жовтні 2016 року.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна