Доба в АТО: зросла кількість обстрілів, троє загиблих бійців і цивільні жертви. ОНОВЛЕНО

 

За минулу добу, 16 лютого, в зоні проведення АТО зафіксовано загалом 66 обстрілів з боку бойовиків. Троє військових ЗС України загинули, десять – поранено.

Як повідомляє прес-центр штабу АТО, російсько-окупаційні війська продовжили обстріли, у тому числі із забороненого Мінськими домовленостям озброєння, на всіх напрямках,

На Донецькому напрямку з мінометів різних калібрів вони обстрілювали Авдіївку, Кам’янку, Піски, Зайцеве, Верхньоторецьке. З гранатометів та стрілецької зброї – Кам’янку, Зайцеве, Авдіївку, Піски. По Зайцевому вогонь вів снайпер. По позиціях у районі Авдіївки – танк.

На Луганському напрямку зі 120 та 82-міліметрових мінометів окупанти обстріляли Кримське. З гранатометів та стрілецької зброї – Лобачеве, Новозвавнівку, Станицю Луганську та Новоолександрівку.

На Маріупольському напрямку зі 120 та 82-міліметрових мінометів бойовики обстрілювали Широкине та Павлопіль, а з гранатометів та стрілецької зброї – Мар’їнку, Новотроїцьке, Новоселівку, Водяне, Лебединське, Широкине, Павлопіль, Гнутове.
По Широкиному вели вогонь БТР та БМП противника. З протитанкових ракетних комплексів обстріляли Богданівку.

Як повідомляла “Новинарня“, напередодні в зоні проведення АТО було зафіксовано 49 обстрілів. Зокрема, бойовики знову вдарили по житлових будинках в Авдіївці.

У результаті фактично прямого влучання загинув цивільний мешканець Авдіївки, батько двох дітей. Ще кілька людей отримали поранення.

ОНОВЛЕНО. На брифінгу вдень 17 лютого речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник назвав місця, де Збройні сили України зазнали втрат.

“По одному бійцю загинуло в Зайцевому, Авдіївці та у Водяному на Маріупольському напрямку. По одному пораненому є в Зайцевому, Пісках, Водяному та Лебединському. Решта поранених припадають на Авдіївку”, – сказав речник.
За словами полковника Мотузяника, можна говорити про новий виток ескалації в районі Авдіївки.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна