Вечірній обстріл мирної Авдіївки: подробиці щодо втрат і руйнувань

 

Прокуратура кваліфікує обстріл житлових кварталів міста Авдіївка, внаслідок якого загинув мирний житель, як теракт.
Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

“В результаті обстрілу Авдіївки загинув місцевий житель… Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст 258 КК України (терористичний акт)”, – йдеться в повідомленні.

Голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський навів подробиці щодо загиблого й поранених: “Стріляли із артилерії великого калібру орієнтовно о 18:20.
Один снаряд влучив у будинок на вул. Гагаріна. Снаряд пробив перекриття 5-го і 4-го поверхів, і все це обвалилось на третій поверх. Але дивом плити склались як картковий будиночок. І під цією порожниною Господь врятував трьох осіб – двох мужчин і одну жінку. Рятувальники їх вже звільнили з-під завалів.

На жаль, отримав поранення осколком у голову мешканець міста 1973 р.н. Швидка забрала його в лікарню, але рана виявилась несумісною із життям, і він помер у лікарні.

За попередніми даними, є небезпека зміщення фасадних плит у будинку. Загалом у цьому будинку пошкоджено п’ять квартир.

В іншому будинку, на цій же вулиці Гагаріна, снаряд потрапив у квартиру на 4-му поверсі. Вибухом було розірвано систему опалення. Гаряча вода під тиском вирвалась на квартиру. В результаті значні опіки отримав 76-річний мешканець квартири віку. Швидка уже повезла його опіковий центр Дніпропетровська.

Ще один снаряд залетів через вікно у магазин на першому поверсі в іншому будинку по вул. Гагаріна. Снаряд перелетів через зал і влучив у стіну. У той час в торговому залі було чотири дівчини, але, на превелике щастя, ніхто із них не постраждав.

У ці хвилини швидка везе до лікарні ще одного пораненого мужчину”.

“Мужчина, на щастя отримав незначне порання ноги. Коли пролунали вибухи, він прикрив собою дітей. А потім кинувся до пораненого в голову сусіда, який упав поруч. Викликав швидку і поїхав із ним до лікарні. А вже у лікарні виявилось, що сам також поранений. На щастя – легко”, – написав Жебрівський.

За словами голови ВЦА, ввечері в Авдіївці кожних 20-30 хвилин було чути віддалені вибухи – “луплять по околицях і позиціях наших військових”.

У свою чергу прес-центр штабу АТО оприлюднив фоторепортаж із наслідками обстрілу:

Це перший великий обстріл житлових кварталів нової Авдіївки після загострення 29 січня – 4 лютого.

Читайте також:
За день в АТО вже троє загиблих військових,
є жертви також серед цивільних в Авдіївці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна