Новий глава Держдепу США після зустрічі з Лавровим: співпраця – за виконанням Мінських угод

 

Сполучені Штати готові працювати з Росією, однак Москва повинна виконувати свої зобов’язання щодо України.
Про це заявив новий держсекретар США Рекс Тіллерсон 16 лютого після зустрічі з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим у Бонні, передає Reuters.

“Ми шукаємо спільний ґрунт для співпраці і в той же час очікуємо від Росії, що вона дотримуватиметься своїх зобов’язань за Мінськими угодами та працюватиме над деескалацією насильства в Україні”, – сказав глава Держдепу.

Перед першою зустріччю з новим главою зовнішньополітичного відомства США Лавров заявляв, що обговорить із Тіллерсоном теми, яких раніше торкнулися в телефонній розмові президенти Володимир Путін і Дональд Трамп.

Розмова відбулася на полях зустрічі глав МЗС країн G20.

Також у Бонні на полях G20 сьогодні з Сергієм Лавровим зустрівся новий глава МЗС Німеччини Зігмар Габріель. Він закликав Москву використати свій вплив на сепаратистів на сході України, щоб змусити їх відвести зброю від лінії зіткнень, повідомляє Reuters з посиланням на джерела в німецькому МЗС.

Читайте також:
Пентагон пообіцяв нарощувати допомогу армії України. В Москві огризнулися

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна