Пентагон пообіцяв нарощувати допомогу армії України. В Москві огризнулися

 

Сполучені Штати продовжать надавати допомогу Україні для нарощування її військового потенціалу й рівня внутрішньої безпеки.
Про це заявила офіційний представник Пентагону Кортні Хіллсон, розповідаючи про результати зустрічі першого заступника міністра оборони США Роберта Ворка з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним.

“Два лідери обговорили нещодавню ескалацію насильства об’єднаними російсько-сепаратистськими військами на Сході України, так само як і підтримку США України щодо посилення можливостей внутрішньої безпеки й професіоналізму Збройних сил”, – сказано в повідомленні міноборони США.

Ворк заявив, що США налаштовані на серйозну підтримку незалежності й територіальної цілісності України.

“Він закликав Україну зберігати відданість реформам, які приведуть до збільшення ефективності сил оборонного сектору”, – процитувала речниця Роберта Ворка.

У Росії прокоментували ці заяви. Голова міжнародного комітету Ради Федерації Костянтин Косачев заявив: “Підтримуючи збройні сили України в нарощуванні потенціалу, США де-факто ставатимуть стороною у внутрішньоукраїнському конфлікті на користь войовничої влади Києва, яка продовжує робити ставку на силове, а не політичне врегулювання ситуації на південному сході” (РІА “Новости”).

Як інформувала “Новинарня“, 14 лютого речник Білого дому повідомив, що президент Дональд Трамп очікує від Росії повернення Криму Україні та заходів для деескалації ситуації на Донбасі.
У Кремлі заявили, що Крим повертати не будуть.

Читайте також:
Трамп: Обама був занадто м’який до Росії, яка окупувала Крим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна